Veel kosten besparen door over te stappen naar sim only abonnement

Als je wat wilt gaan besparen op je maandelijkse kosten, dan zijn er natuurlijk veel dingen die mogelijk zijn. Iets waar mensen niet zo snel aan denken is aan hun mobiele telefoon. Het begint zo onderhand een dure hobby te worden om altijd de nieuwste telefoon in je bezit te hebben. Veel mensen hebben een abonnement bij een provider waar ze een zogezegd gratis telefoon gekregen hebben.

Zo gratis is die telefoon helemaal niet. Er is in feite gewoon een persoonlijke lening afgesloten voor de telefoon die je maandelijks afbetaald in combinatie met je bel bundel. Als je overstapt op een zogenaamd sim only abonnement betaal je enkel voor de minuten en niet voor je telefoon. De andere kant is natuurlijk wel dat je zelf voor een telefoon zult moeten zorgen, maar daar kan je huidige telefoon bijvoorbeeld voor gebruikt worden.

Hoeveel scheelt het per maand?

besparen met sim onlyHet is uiteraard belangrijk om te weten hoeveel het ongeveer zal schelen in de maand, dat is logisch. Helaas is hier niet een heel duidelijk antwoord over te geven zonder de specifieke situatie te weten. Dit kunt u makkelijk zelf berekenen. Kijk eens naar uw huidige bundel. Dit bestaat meestal uit belminuten en eventueel een aantal MB’s. Via vergelijking sites kunt u vervolgens naar sim only abonnementen gaan kijken op basis van die gegevens. Zo kunt u zien hoeveel u ongeveer zult gaan besparen op uw maandelijkse kosten. Door bespaar sim only kunt u veel kosten uitsparen. Het zal waarschijnlijk al snel neerkomen op enkele tientjes per maand. Niet verkeerd natuurlijk!

Huidige nummer te behouden

Ook in het geval u ervoor kiest om over te stappen op een sim only abonnement, is het gewoon mogelijk om uw huidige mobiele telefoonnummer te behouden. Daar is geen enkel probleem bij. Dit is zeer prettig, want zo verloopt de overstap geruisloos. Familie, vrienden en kennissen hoeven vervolgens niet op de hoogte gesteld te worden van het nieuwe nummer, deze is immers gelijk gebleven. Alle rompslomp die komt kijken bij een nieuw telefoonnummer is hierdoor compleet verdwenen. Bij sim only is het dus ook geen enkel probleem om uw nummer te behouden, alle providers bieden dit aan.