Goede rijschool vinden en snel slagen voor je rijbewijs 

Als je nog jong bent, is het natuurlijk super als je de leeftijd hebt bereikt om te mogen lessen bij een rijschool. Vroeger moest je wachten tot je eindelijk 18 jaar geworden was, maar tegenwoordig zit dit anders. Je mag namelijk al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen. Dat is sinds enkele jaren het geval en bepaald door de wetgever.  

Mocht je na de lessen je rijbewijs halen voordat je 18 bent, dan mag je nog niet zelfstandig de weg op gaan. Je moet dan tot en met je 18e verjaardag samen met een ervaren bestuurder de weg op. Dat kan bijvoorbeeld je vader, moeder of broer of zus zijn.  

Je ziet dan ook vaak dat jongeren ervoor kiezen om bijvoorbeeld rond 17 jaar te starten met de rijlessen. Als ze dan geslaagd zijn voor hun rijbewijs, mogen ze hopelijk direct zelfstandig de weg op als ze dan inderdaad 18 jaar oud zijn. Je kunt vervolgens het examen theorie aanvragen bij het CBR. 

Een goede rijschool vinden 

Als je snel wilt slagen voor je rijbewijs, is het belangrijk dat je wat onderzoek doet naar een goede rijschool. Er zijn bij jou in de buurt waarschijnlijk diverse rijscholen die je daarbij kunnen helpen. Belangrijk is wel dat je een goede rijschool kunt vinden. Want rijlessen zijn toch heel erg persoonlijk. Je moet vele uren in de auto doorbrengen met jou instructeur, het is dan wel prettig als je het een beetje naar je zin hebt in de auto met de instructeur. 

Ga daarom niet al teveel af op de ervaringen van andere mensen. Natuurlijk is dat een goede basis, maar tijdens een proefles kun je vaak wel een hoop te weten komen over de rijschool en natuurlijk de instructeur. Hoe is de sfeer in de auto 

Is er voldoende persoonlijke aandacht? Allemaal belangrijke dingen. Daarom is ons advies om altijd een proefles in te plannen. Veel rijscholen bieden dit overigens ook gratis is aan. Soms moet je er een kleine vergoeding voor betalen, maar dit is het zeker waard voordat je een groter pakket afneemt bij de rijschool.