Waar moet je op letten met de aanschaf tweedehands auto

Veel Nederlanders kopen hun auto niet nieuw maar tweedehands. Wel logisch want een auto nieuw kopen is een stuk duurder dan wanneer je een gebruikte auto koopt. Maar waar moet je op letten met de aanschaf van een tweedehands auto?

In de allereerste plaats is het belangrijk om te kijken naar het verwachte onderhoud van de auto. Onderdelen zoals de distributieriem moeten na een bepaald aantal kilometers vervangen worden. Zit de auto daar tegenaan, dan weet je dat dit soort kosten er binnenkort aankomen. Het is dus ook goed om naar de banden van de auto te kijken. Hebben deze nog voldoende profiel en zit je dus de komende periode goed, of zijn ook deze aan vervanging toe? Via de Website Kentekencheck.net kun je alle informatie over het voertuig opvragen. Dat is enorm handig.

Wat handig is om te doen, is om een kenteken check via internet te doen van de auto die je op het oog hebt. Online kun je namelijk al veel gegevens en informatie over de tweedehands auto achterhalen. Veel websites bieden zo’n check gratis aan. Hierbij krijg je dan algemene informatie over de auto zoals het type, gewicht, bouwjaar etc. Maar ook of de auto als gestolen geregistreerd staat en of er schade mee gereden is. Wil je meer gedetailleerde informatie, dus bijvoorbeeld wat voor schade, dan kun je voor een paar euro een uitgebreid rapport krijgen. Wel zo handig als je je droomauto hebt gevonden.

Als je een tweedehands auto wilt aanschaffen is het dus altijd slim om een kentekencheck te doen en daarnaast even goed na te vragen over het onderhoud van de auto. Zo kun je jezelf veel geld en gedoe besparen.