Kenteken informatie opvragen moeilijk? Dat valt erg mee!

Er heerst een hardnekkig misverstand in Nederland dat voertuig informatie opvragen heel lastig is.  Waar het vandaan komt weten we ook niet, maar bestaat zeker. Wat voor voertuig het precies is en dergelijk, is online redelijk eenvoudig op te vragen. Dat kan gewoon bij het RDW of andere websites zoals www.kentekencheck.nu. Wilt u weten wat er te verwachten is? Lees dan snel verder.

Wat kun je te weten komen over de auto?

Er zijn diverse zaken op te vragen over de auto. Je hebt alleen het kenteken nodig. Op de eerste plaats krijgt u inzage in de historische gegevens van het voertuig. Je weet zo hoeveel eigenaren er zijn geweest. Dit kan interessant zijn als u een occasion gaat aanschaffen. Het is trouwens niet zo dat je de namen van de eigenaren te zien krijgt. Dat is natuurlijk informatie die alleen bij de politie bekend is. Wel kunt u zien wanneer de auto bijvoorbeeld is gebouwd, hoeveel wegenbelasting er moet worden afgetikt en het aantal PK’s (dat is het vermogen) van de auto.

Smartphone

Met een applicatie op de telefoon, kunt u tijdens een bezichtiging bij een nieuwe wagen precies alle informatie bekijken, zo weet u zeker dat de verkoper een eerlijk verhaald verteld. Voordat u een nieuw voertuig gaat kopen is dit dan ook een handige stap. Door de check van het kenteken zal u niet zomaar meer voor grote verrassingen komen te staan, dit scheelt een hele hoop zorgen.