Voordeel op een tripje naar Barcelona

Wie kent Barcelona niet? Een zeer bekende stad waar een hoop te beleven is en ook nog eens relatief dicht bij huis! Veel mensen kiezen dan ook voor Barcelona voor een city trip. Het is een heel prettige manier om er even tussenuit te zijn maar niet heel erg lang van huis te zijn. City trips naar Barcelona zijn populair en dat is gunstig voor de prijzen. Door de vele vluchten die er dagelijks gaan, ben je niet veel geld kwijt voor een vlucht. Dat maakt het natuurlijk interessant.

Kun je gratis reizen in Barcelona?

barcelona by nightSteeds vaker kiezen mensen die een city trip gaan doen ervoor om een zogenaamde City Pass aan te schaffen. Dit zijn passen waarmee je de bekende en populairste attracties in de stad kunt bezoeken. De kosten betaal je vooraf en je bent zo veel voordeliger uit dan alle attracties daar ter plekke afrekenen. Bij sommige attracties in Barcelona hoef je ook niet in de rij te staan en kun je zo doorlopen. Dat maakt het natuurlijk interessant.

De City Pass Barcelona heeft daarnaast nog een bijkomend voordeel. Zo kun je met de pas gebruik maken van een hop-on hop-off bus die door de stad rijd. Deze bus gaat naar de bekende attracties toe en zo kun je dus tijd besparen. Overigens zijn veel bekende attracties ook gewoon aan te lopen in Barcelona, maar toch kan de hop-on hop-off bus veel voordelen bieden.

Daarnaast is een transfer vanaf het vliegveld naar het centrum van Barcelona inbegrepen. Handig natuurlijk, zo hoef je geen dure taxi te betalen. Dat scheelt weer! In de city pass is echter geen gratis reizen in Barcelona inbegrepen. Mocht je hier gebruik van willen maken kun je uiteraard een los kaartje kopen op het station.

Kortingen met de City Pass

Het vooraf aanschaffen van de City Pass is zeker een aanrader als je naar Barcelona gaat. Buiten de gratis toegang tot belangrijke attracties krijg je op vertoon van de pas ook korting op diverse attracties. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op de entree voor musea in Barcelona, het bezoek van het voetbalstadion en korting op verschillende tours die er door de stad heen gegeven worden.